Hoe word ik een healer?

hoe word ik een healer

Hoe word ik een healer?

“Nature is healing.

And you are nature.”

Soms raken we door het leven geblokkeerd. Er stroomt dan geen energie in bepaalde delen. Stel dat dit gebeurt bij je maagstreek. En je voelt daar een steen zitten. Je krijgt ook last van je maag. Denk ook aan het gezegde: “zwaar op de maag liggen”. Waarschijnlijk is deze blokkade gekomen doordat je te veel draagt. Healing kan dit doorbreken.

Een healing is een energetische behandeling. Waarmee we de chakra’s, aura’s, energiestromen en bewustzijnsvelden helen. Blokkades die hier voorkomen kunnen door healing worden doorbroken. Er zijn veel healing methodes voor een behandeling. Zo is er chakrahealing, Reiki, trancehealing, en ga zo maar door.

De meeste healings zijn spiritueel omdat ze uitgaan van de wereld achter de fysieke wereld. Dus we geloven in niet fysieke klachten en blokkades die we middels niet fysieke behandelingen kunnen doorbreken. Dat is dus paranormaal. Want het loopt paralel aan het normale. En we noemen deze onzichtbare wereld ook weleens spiritueel. Daarom is healing eigenlijk altijd wel spiritueel

Om een healer te worden moet je eerst leren wat energie is. Hoe het werkt en hoe je het ken benutten voor het goede van jouw (toekomstige) cli├źnten.

In de energetische therapie leer je precies dit: wat is energie, hoe werkt het en hoe kun je het gebruiken?

Om een healer te worden vind ik aura en chakrahealing een heel belangrijk hoofdstuk. Dit is dan ook een van de grootste hoofdstukken. Omdat je direct een beeld krijgt van verschillende energiecentra’s. Deze zijn weer verbonden met organen, klieren en emoties. En zo snap je ook hoe bepaalde energie verbonden is aan bepaalde lichaamsdelen. Maar ook aan mentale delen van de mensheid.

Wat ik vaak mis in cursussen is achtergrond informatie over de ziel. Want als jij vraagt: “Hoe word ik een healer?” Dan wil je niet alleen de wortelchakra in balans kunnen brengen. Maar ook de relaties die mensen en dieren met elkaar hebben. Soms zijn er bijvoorbeeld zielenconnecties uit vorige levens die nu heel drainend zijn en daarom losgelaten mogen worden: energetische koorden snijden.

Reiki is een heel andere methode en leert ons weer wat discipline, rituelen en ceremonie is. Maar ook wat dit met ons kan doen zoals de handgebaren en symbolen.

hoe word je een healer
healer worden?

Rootwork is een verzamelnaam voor oude methoden die we tegenwoordig vermoderniseerd hebben en nieuwe namen hebben gegeven zoals: Regressietherapie, reïncarnatietherapie, soul retrieval, innerlijk kind healing. Ook (sjamanistische) opstellingen hoort erbij.

Alchemie is uit de tijd dat Egypte nog Kemet heette en er Europeanen en Afrikanen samen leefden. Een tijdperk waar Europese en Afrikaanse spiritualiteit, filosofie en wetenschap samen kwam. Een echte alchemist kon spiritueel en wetenschappelijk werk beiden.

Healen met je gidsen. Een healer worden kun je ook heel simpel overlaten aan de gids die met jou samen heelt. Je kunt hem of haar het werk laten doen middels jouw lichaam. In deze methode hoef je geen kennis te hebben van de technieken. Want dat heeft jouw gids.

healer worden

Hoe word ik een healer? Door de verschillende methoden zoals engelentherapie, levensboom, levenswiel, hekserij etc. naar jouw eigen inzichten te benutten. Je kunt overal een stukje van meenemen. Zolang jij alles oefent en zelf ook uitprobeert, weet je wat voor jou werkt en wat niet. Zo bouw jij jouw eigen methode en wordt je een sterke healer.

Scroll naar boven