Regressietherapie

Regressietherapie

Regressietherapie

Wat is het verschil tussen regressie- en reïncarnatietherapie?

Om de vraag te beantwoorden wat het verschil is tussen regressietherapie en reïncarnatietherapie. Is het handig om eerst te weten wat regressietherapie nu daadwerkelijk is.

Wat is regressietherapie?

Regressie betekent niets anders dan ‘teruggaan’. We gebruiken in regressietherapie hypnotherapie. Dat betekent dat je onder begeleiding in een soort trance komt. Maar je bent nog wel bewust want je kan gewoon met mij praten. Hierdoor is jouw onderbewustzijn toegankelijk voor jou. Je bewuste gedachten zijn slechts 1 tot 5% van jouw bewustzijn. Jouw onderbewustzijn is dus 95 tot 99%. In hypnotherapie geloven we erin dat in die 95 tot 99% herinneringen liggen die jij je niet bewust kan herinneren. 

In regressietherapie gaan we dus terug naar herinneringen. Dit kunnen herinneringen zijn vanuit jouw vroege jeugd, vanuit de buik bij jouw moeder. Of nog verder terug, tot in vorige levens. 

Zelf geloof ik er ook in dat we via een trancestaat ook contact kunnen maken met onze hogere zelf. Maar ook met onze Akasha kronieken. Daardoor kunnen we de herinneringen uit vorige levens als het ware downloaden. Het is maar net hoe je hierin staat en waar je in gelooft. 

Wat is nou het verschil tussen regressietherapie en reïncarnatietherapie?

Bij regressietherapie gaan we dus terug, ongeacht wat de reden is. Bij reïncarnatietherapie gaan we vooral terug naar het moment van reïncarnatie of nog net daarvoor. Om de reden te achterhalen waarom je bent geïncarneerd. Welke zielenconnecties je hebt gemaakt en waarom. Bij regressietherapie gaat het vooral over herinneringen aan je jeugd of vorige levens. Die jou bijvoorbeeld belemmeren in het dagelijks leven.

Wat doet een regressietherapeut?

Een regressietherapeut doet niets anders als jouw begeleiden naar een trancestaat. Dit is hypnotherapie. Daarna volgt de regressietherapeut jouw herinneringen en wat je meemaakt. Doordat je bewust kunt communiceren met de therapeut. Maar ook omdat wij erg goed opletten hoe de sfeer verandert als het even moeilijk wordt bijvoorbeeld. Of als je ineens je gezicht vertrekt. Daardoor kunnen we op tijd ingrijpen en je door moeilijkheden heen loodsen. Soms halen we je wat meer terug zodat het minder sterk binnen komt. En we kunnen ook stukken overslaan om erop terug te kijken.

Het is dus vooral onze taak om jou te helpen een regressiesessie zo goed mogelijk te doorstaan. 

Wat gebeurt er bij regressietherapie?

Als eerst zullen we kennismaken. Van tevoren is er natuurlijk al een intakegesprek geweest om te kijken of het klikt. En ook of jouw probleem, klacht of vraag wel thuishoort in regressietherapie. Wanneer je binnenkomt staat koffie, thee of water voor je klaar en kun je al jouw vragen stellen. Zo kunnen we alvast een vertrouwensband opbouwen voor de sessie.

Pas daarna beginnen we aan de echte sessie. Wat er dan gebeurt is bij iedereen verschillend. Het ligt ook aan de vraag, klacht of probleem waar je mee komt. De ene regresseert terug naar een herinnering uit de jeugd. En de ander gaat terug naar een vorig leven of wel 3 vorige levens. Het is ook maar net wat nodig is voor jou.

Wanneer we ergens komen waar jouw klacht, vraag of probleem vandaan komt. Dan gaan we dit natuurlijk helen en loslaten. Zodat je dit ook niet meer hoeft mee te nemen in je dagelijks leven. Veel mensen voelen zich na de sessie vermoeid, maar ook enorm verlicht. Alsof er een zware rugtas afgevallen is, een zware deken is opgelift of iets dergelijks.

We praten de sessie nog even na en daarna is het tijd voor jou om met een licht gevoel weer lekker naar huis te gaan.

Waarom regressietherapie?

regressietherapie

De meeste mensen komen voor regressietherapie omdat ze problemen hebben in de omgang met dingen. Of omdat er klachten zijn mentaal of fysiek. Maar dan problemen of klachten die geen oorsprong lijken te hebben. Het kan ook zijn dat er herinneringen zijn, of dat men getriggerd wordt ergens door. Terwijl deze herinneringen en triggers ook geen verbinding hebben met dit leven. Men is op zoek naar antwoorden buiten dit leven.

Maar sommigen zijn ook gewoon geïnteresseerd in hun vorige levens. Of zijn herinneringen kwijt aan hun jeugd. Misschien heb je wel het idee dat een klacht of probleem uit je vorige leven komt. Of uit de tijd dat je nog in de buik van je moeder zat. In dat geval kan regressietherapie je helpen.

Hoe lang duurt regressietherapie?

Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur. Van tevoren en naderhand heb je kort nog even contact á een kwartiertje. Dus je bent makkelijk 2 uur in de praktijk.

Regressietherapie Gelderland

Ben je op zoek naar een regressietherapeut in Gelderland? Dan ben je welkom in mijn praktijk te Heelweg. (Online kan natuurlijk ook!) Wel wil ik je aangeven dat ik het net even iets anders doe dan mijn collega’s. Mijn achtergrond is natuurgericht en sjamanistisch. Dat betekent dat mijn hypnosetechnieken vooral op souljourneys zullen lijken. En dat ik je graag meeneem op reis door natuur, door portalen, naar innerlijke werelden. Maar ook dat ik jouw gidsen, overleden dierbaren en voorouders mee vraag. Of dat ik het symbolisme van dieren, planten, kleuren die je ervaart tijdens een sessie meeneem.

Is dat juist wat bij je past? Boek dan makkelijk een sessie via elo-my.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven